26 червня 2017 р.

Червоноградська десятка (25.06.2017)


Здається, ніби ще вчора сиділа і думала, що літо тільки починається. Перед стартом "Червоноградської десятки" виявилось, що вже 25 червня) І як на зло, саме 25 червня випав, мабуть, один із найспекотніших днів першого літнього місяця.

Люблю старти в нових містах. Навіть, якщо ти там уже й бував коли-небудь, то місто змінюється, коли дивишся на нього "на бігу". Правду кажучи, міста я так і не побачила біжучи, бо все, що сприймали мої сенсорні системи в таку спеку - асфальт та...асфальт)


"Червоноградська десятка" - на моїй пам'яті перший масовий забіг в цьому не надто великому, стереотипно лише шахтарському місті. До 1951 року місто називалося Кристинопіль, а тому, власне, 25 червня забіг присвятили 325-літтю Кристинополя. Крім основної 10-кілометрової дистанції можна було також пробігти забіг на 1500 метрів, що мав на меті збір коштів для лікування дитини.
Траса в одне коло, центральними і, на жаль, достатньо широкими вулицями міста, які нещадно обпалювало сонце. Найсмішніше те, що суботня погода і погода сьогоднішня (понеділкова) абсолютно поблажлива, навіть десь трішки прохолодна. Як для такого невеликого дебютного старту було все, що потрібно для гарного бігу: рівна траса, розмітка на асфальті та кілометрові позначки, волонтери, пункт підживлення на середині дистанції. Було достатньо волонтерів, як на основних поворотах, так і на велосипедах.
Головним завданням учасників було бігти. Та, якраз тут і ховалась основна проблема ;) Старт забігу о 14:00 не віщував ні легкості, ні прохолоди. На сонці не те, що бігти, а й стояти було складно. Відверто заздрю людям, які люблять і легко переносять спеку, бо в мене на дистанції було відчуття, ніби я попала на якесь з кіл пекла "Божественної комедії" і мене десь там варять в казані. Маю надію, що решті було набагато легше та приємніше) Заглиблюватись на власному ДОЛАННІ першої "Червоноградської десятки" не буду, бо це було жалюгідне пробігання проходження її в моєму виконанні) Накопичена втома і сонце не дають хороших результатів.
На старт вийшов 81 учасник і, на щастя, фінішували всі живі та здорові. Організатори навіть не розраховували на таку кількість стартуючих, бо на моїй пам'яті було десь лише до 20-ти оплачених. Тим не менш, не зважаючи на таку спеку, охочих бігти виявилось чимало, а дехто з них біг свою першу десятку!
Найкращою фразою на момент фінішу стала фраза "...на стадіоні ви можете прийняти душ...". Мабуть, до душу я йшла швидше, ніж бігла по дистанції :D Цілюща, освіжаюча вода з червоноградських труб привела мене (та й, мабуть, не одну мене) до притомного стану і зробила "новою копійкою", хоч і з болем в голові)

То ж вітаю всіх, хто відбігав першу "Червоноградську десятку". Свою першу десятку, чи свою чергову. Чи, можливо, свої перші 1,5 кілометри.
Дякую за новий, якісний і душевний захід його натхненникам та організаторам. Захотіли забіг у своєму рідному місті - зробили ;) Дякуємо Юрі та Ярославу за гарну трасу, холодну воду, душ та, як завжди красиві медалі) І, звичайно, всім-всім, хто долучився! Було гарно!

Результати можна переглянути за посиланням.
Офіційна сторінка заходу - тут.

Ще кілька тижнів тому я думала про те, як пробіжу Тернопіль, потім Червоноград і нарешті не буду взувати кросівки з добрий тиждень, а то й цілих два. Просто вже хочеться трішки не побігати. Цей момент настав, бігти особливо нікуди не потрібно) Через кілька днів уже треба буде працювати руками десь на Ворсклі на ділянці між Полтавою та Кобеляками. Побачу, нарешті, що таке сплав)
Спочатку наберусь свіжих сил та вражень, а потім з новим ентузіазмом можна буде братися до осінніх змагань!
І вам раджу трішки відпочити, особливо тоді, коли обіцяють дуже спекотні дні. Набирайтеся сил, не сидіть багато на сонці та будьте чемними ;)
Почуємось!

P.S. Пам'ятайте, що 11-13 серпня ви у Львові!! Якщо ви не дуже то й орієнтувальник, але маєте час та бажання нам допомогти, то чекаємо вас в якості волонтера на "Кубку лева - 2017" ;)




Немає коментарів:

Дописати коментар