11 травня 2016 р.

Командний чемпіонат України (м. Рахів, 5-9 травня 2016)

Не так часто ми відкриваємо в Україні нові міста і місця для орієнтування. Не надто часто насолоджуємося новими картами (хоча тенденція до цього є). Але цього року Командний ЧУ порадував свіженькими, ніким незабіганими картами і доволі цікавою, але дуже важкою місцевістю.
Мабуть всі розуміли, що Рахів - це не місце для відпочинку, їдучи туди на змагання. Присутність гір навколо говорила сама за себе. Ще в першому бюлетені ЧУ було написано: "Перепад висот до 600 метрів". ТА ДЕ Ж ТАКЕ ПИСАТИ МОЖНА В БЮЛЕТЕНІ :D
Змагання зібрали не надто багато людей, але це цілком очевидно, бо чемпіонати в нас вже давно задоволення не з дешевих, а в Рахів ще й доїжджати далеко. Ті, хто хотів спробувати щось нове - приїхали і мабуть не пожаліли)



Не пройшло і 2 роки, як я знов приїхала на чемпіонат)) Старі-нові зустрічі, атмосфера незмінно чудова, АЛЕ. Знаю, що ідеальної організації змагань досягти дуже складно і бувають різні нюанси, і багато хорошого було на цих змаганнях, але нагородження призерів і переможців ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ грамотами...це, як мінімум, смішно. Я прекрасно знаю, скільки зараз коштує мінімальна медаль і скільки їх треба на змагання. Але також я прекрасно бачу, який учасники платять стартовий внесок. Вже навіть діти в молодших групах задаються питанням, де їхні медалі. А після цього мабуть ще 10 разів подумають, чи вартує те "орієнтування" стільки вкладених коштів.

Програма чемпіонату в нас, як завжди нестандартна)) Але суть ніяк не змінюється і гори меншими від цього не стають.
До такого набору висоти я була відверто не готова. Бігаючи всю зиму практично по рівнині, сили в ногах для таких підйомів не додалось) На всіх дистанціях (окрім спринту) бігла по дорогах, стежках і вниз. Усе решта - жахливі для мене підйоми, які я кляла на кожній дистанції) Перед чемпіонатом спокійно можна було тренувати "біг на чотирьох" ))
Довгу вирішила бігти по Ж-21А, середню і спринт по еліті, а естафету матрасила з камерою на арені, так як бігти було ні з ким.
Враховуючи прям свою "швидкість світла", на дистанціях практично не помилялась. Найбільше хотілось добре пробігти спринт, бо це єдине, де можна було показати хоч якийсь результат. Мабуть, занадто сильно хотілось, бо зробити таку ідіотську помилку на спринті могла тільки я. Це, певно, помилка за всі попередні "чисті дні". Це такий епік фейл, що я ще досі, як дивлюсь, то мене аж трусить зі злості) (на 4 КП)

Спринт

Середня


Класична


Здається, естафета була найбільш виснажливою фізично. Люди вибігали такі втомлені на останній КП, що аж зі всієї сили завалювались на стійку зі станцією. Але, як завжди, естафета - шикарна дисципліна. Від мене для вас, як і обіцяла, невелике відео з цього дня змагань)

Весняні ЧУ закінчились. Хтось добігує відбори, хтось уже відібрався у збірні, хтось готується до наступних своїх стартів, а хтось і далі матрасить на дивані )
Так от піднімайте свою задницю і допрацьовуйте, виправляйте, продовжуйте, добігуйте і всяке тому подібне!
Успіхів!


P.S.
Реєстрацію на Кубок лева - 2016 відкрито!
Цьогоріч, програма має деякі зміни. Як і зазвичай, у нас немає "супер-спринтів, ультрасередніх і коротких")) Проте, на довгій дистанції у нас буде масовий старт для ще більшого загострення боротьби!
Ми чекаємо на вас!!
Реєстрація та бюлетень 1 за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар