10 квітня 2016 р.

"Лісовий орієнтир" та Нічний забіг на Погулянці (09.04.2016)

З настанням весни починаються активні та надактивні вихідні)
Субота, 9 квітня, видалась багатою на старти. Зранку - перше моє орієнтування цієї весни, а ввечері - перша моя змагальна трійка. Такий-собі "день вперше")


Спринтерська дистанція на карті "Миколайчука" змусила мій мозок ожити після зимової сплячки без орієнтування. Найбільше не люблю починати сезон зі спринту: думати треба швидко і бігти треба швидко. Якщо бігти ще більш-менш вдається, то швидкість думки на першій дистанції не встигає за ногами.

Зразу стандартно тупила в пошуках початку орієнтування на карті. Друк самої карти відверто паршивенький. Мені не було видно чи то 2, чи 12 і тому подібне. Часто доводилось стояти і просто вглядатися в карту. На цьому втрачала секунди.
Як зазвичай, втрачала секунди на відмітці компостером. Я не майстер в цій справі. SportIdend ван лав :D
Можливо, можна було бігти швидше, але тоді б я тупила вкрай сильно)

На змаганнях у нас були чудові гості - Андрій Ламов з Росії (еннократний Чемпіон світу та Європи з лижного орієнтування) та Магдалена Олссон зі Швеції (бронзова призерка ЧЄ-2016 з лижного орієнтування). Не всі мають можливість побігати в такій компанії на звичайному місцевому старті.
Ну, нарешті сезон відкрито. Коли бігаєш багато без карти, то складається враження ніби тупієш))

Відбігавши орієнтування зранку, о 21:00 я стартувала забіг на 3 км в парку Погулянка.
Траса проходила по асфальту: 1,5 км в одну сторону - вгору, 1,5 км вниз назад.
В житті ніколи ще не бігала 3 км на змаганнях. Тому цікаво було спробувати і заодно перевірити, що можу на даний момент.
Перші 1,5 км були нелегкими. Підйом витягував багато сил і складалося враження, ніби вниз бігти буде вже складніше. Однак, ноги якось самі переставлялися на спуску, хоча останні метрів 300 довелось добряче потерпіти. Але підтримка людей на фініші як завжди додає сил. Це такий хороший дозволений допінг)


Результати дня: серед жінок друга і там, і там))
Результатом трійки задоволена, хоча на спуску, якщо потерпіти, ще секунд 10 можна було відіграти. Але це так, не вкрай важливо.

Попереду у нас 16-17 квітня - Чемпіонат області, а 24 квітня - Львівський напівмарафон.
Думаю, цього року Магдалена складе чудову конкуренцію на півмарафоні минулорічним чемпіонкам і призеркам. Орієнтувальники можуть все))

Результати орієнтування тут.
Результати забігу на 3 км - тут.

Тримайтеся купи і рухайтеся) Атрофія діло невдячне:D
Успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар